shampionska-liggaКакто знаете, голям фен съм на футбола и рядко пропускам мач, а през последните дни вниманието ми е концентрирано основно върху Лига Европа и Шампионската лига, които се излъчват от Ринг и bTV Action.

Най-интересен от Шампионската лига към момента за мен беше мачът между титаните Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед , които се сбориха на осминафиналите на 13-ти февруари. Мачът за съжаление завърши без победител, но все пак беше много емоционален. По времето, в което се излъчваше дербито от телевизията са били на второ място по гледаемост в страната по това време, след националната бТВ.  Вчера гледах Байерн срещу Арсенал – 3:1, които също направиха доста интересен мач, а за утре съм приготвил бирата за срещата между други двама доста сериозни отбора – Милан и Барселона, която ще започне от 21:00ч.  Барса са ми любимия отбор и се надявам Меси отново да изкърти 🙂

Между другото, добре че от bTV Action и Ринг ТВ успяха да купят правата за двете лиги, а те изобщо не са евтини. Щеше да е цяло бедствие ако никоя телевизия не успее да си ги позволи или пък, както се беше случвало преди, ако ги купи телевизията на един сателитен доставчик, който егоистично си я излъчва само за неговите си клиенти. Като заговорих за това, тотално нечестно ми се струва доставчиците да прибират по-голямата част от приходите за себе си и да укриват абонати. Все пак единственият начин подобни нишови канали да просъществуват, е ако се излъчват от доставчиците и те декларират реалния си брой абонати и заплащат коректно уговорените такси на телевизиите. В противен случай, нишови канали катo bTV Action и РИНГ, които хората, обичащи спорта гледат редовно, изобщо няма да съществуват, а правата за предавания като Шампионска лига и Лига Европа може и да няма кой да закупи.

Май се отплеснах много, но според мен казусът е доста важен за нас – футболните фенове. Вижте в следващото клипче най-добрите голове за груповата фаза на Шампионската лига:

Leave a Reply