Замисляли ли сте се за онези дребни подводни камъни, които могат да се появят във взаимоотношенията с любимия човек? Със сигурност сте 🙂

jelЕдно подобно препятствие може да бъде ревността. От една страна такова отношение би могло да изглежда като изява на чувствата на партньора. Разпространено е мнението, че щом ни ревнуват значи ни обичат.  Дали обаче тази обич е истинската?

В началото на всяка връзка се забърква един  химичен коктейл от силни емоции и чувства. Те са толкова силни, че повечето хора са изцяло погълнати и отдадени на тях. След  като отмине известно време, вече тогава партньорите започват  да се разкриват и опознават по- добре. И точно това е времето, в което може да се появи и ревността. Проблемът с нея възниква, ако се окаже , че тя е в малко повече или понякога прекалено много.

Всеки един от нас има нужда от лично пространство и свобода. Ако попаднем във връзка , която ни ги отнема или въобще не ни позволява да ги притежаваме е възможно да си навлечем доста емоционални проблеми и конфликти със себе си. Визирам ситуациите, в които  единият от партньорите започва да следи постоянно другият, не си вярват взаимно, проверяват се телефоните и пощенските кутии и какво ли още не.

Казват, че всяко нещо в прекомерно количество е вредно. Както липсата на любов наранява, така и прекомерната такава. Тя по-скоро започва да задушава. При нея сякаш няма от онова пълно доверие, което е имало в началото. А щом и него го няма- проблемът става още по-сериозен.

Казват също и, че ако обичаме  нещо е по-добре да го пуснем на свобода. И ако се върне обратно  при нас, значи обичта е била истинска. Нека  да дадем и получим свобода с любимите си хора, а ако след нея се завърнем отново  заедно един с друг, тогава любовта е била истинска и ще продължи да бъде 🙂

Leave a Reply