Разбрах нещо много просто – колкото повече не ти стига времето, колкото повече не се справяш със задачите, колкото повече идеи ти хрумват, колкото повече искаш да си навсякъде, колкото повече всичко, което правиш е недостатъчно , толкова повече имаш нужда от почивка. Напоследък забелязах нещо много интересно, и то не само при мен, а и у хората около мен.

Когато сме уморени, когато мозъкът ни е прегрял, той автоматично започва да мисли на по-високи обороти, иска да свърши още повече неща, да помогне на всички, да стартира 5 бизнеса, да завладее света, да научи поне 3 езика, да се научи да танцува, пее и свири на инструмент, да тренира всеки ден по няколко часа, да прави по 20000 крачки на ден и ако може всичко това едновременно!

Единственото лекарство, от което имаме нужда, е почивка. Ако ми кажеш: „не ми стига времето, как да се справям, искам да направя още…“ и изредиш още 10 неща, ще ти кажа, че имаш нужда да отидеш и да си легнеш . Имаш крещяща нужда от това.

Не се подлъгвай с времето – всъщност от 4 до 6 часа фокусирана работа с адекватни паузи е много по-продуктивна от 12 до 14 часа непрекъсната работа на ден.

Балансът между работата и почивката за ключови за хармонията и успеха.