LACRIMA

Въпросът: как да намерим качествена храна на достъпна цена в днешно време?

Отговорът: доверете се на българското производство и се интересувайте от производителя.

Следвайки тази проста логиката, аз успях да открия една българска фирма, чиито млечни продукти са качествени, вкусни и на достъпна цена. Става дума за сиренето и киселото мляко на Lacrima. Купих си такова за първи път преди няколко дни и наистина ми харесаха.

Сиренето е хубаво, твърдо, млечно и с много приятна консистенция и вкус.

Киселото мляко е с плътен вкус, гъсто, апетитно и страхотно за похапване в различни моменти от деня.

От маслото и крема сиренето до момента нямам лични впечатления, но вчера си купих от кашкавала им и днес си приготвих сандвич с него. Страхотен! Истинска наслада за сетивата.

Казвам всичко това, защото, скъпи читатели и блогъри, ми се иска повече хора да се замислят за това какво ядат, откъде идва храната им и как се отразява тя на организма им. Аз например винаги чета етикетите на храните, които консумирам. Обичам да ми е вкусно, но това не винаги е достатъчно – искам и търся информация за храната, която ям!

Пак ще ви дам Lacrima за пример. Всеки, който прояви желание по темата, лесно ще научи, че заводът им се намира в Пазарджик. Това е един благороден район, който още от миналото е известен със земеделието и животновъдството, които развива. Близко е до Родопите, а всички ние знаем за легендарните вкусотии, които идват от родопските райони – пататник, чеверме, качамак и т.н. Да не забравяме също бурканчетата със сладко от горски плодове, което перфектно се комбинират с традиционното за района кисело мляко. Опитвали ли сте биволско мляко със сладко от боровинки? Това е един от най-вкусните и питателни десерти, които сте вкусвали. Гарантирам ви го!

Много хубави и качествени храни идват от планинските райони и това никой не може да оспори. По същата логика много и хубави житни продукти се произвеждат в равнинните области на България. Пшеница трудно ще се отгледа по балканските баири например. Всеки район носи своите специфики и типични култури. А колкото по-близко се намират суровините по производството на един продукт до фабриката, където се преработват, то толкова по-качествен бива той. Не сте ли съгласни?

Leave a Reply