iznevСъс сигурност повечето от вас, които са ползвали услугите на сайтове за запознанства, или пък са активни в социалните мрежи, знаят, че флиртове на обвързани иначе в реалния свят хора са ежедневие. Ситуацията мъж или жена със семейства и деца да се представят като неангажирани с цел да убият два-три часа време във виртуален флирт, на нерядко да го реализират и в реалния свят се приема за нещо напълно нормално. Всъщност, ако се направи една статистика за участниците в подобни сайтове, никак няма да се изненадам, ако се окаже, че всъщност ангажираните хора са много повече от тези, които реално си търсят дълготраен партньор.

Защо подхващам темата? Приятел ми се оплаква оня ден, че дългогодишната му партньорка го изловила в подобен виртуален флирт. Малшанс – попаднал на най-добрата й приятелка, без да знае. За последвалите проблеми между тях, предполагам, не ви е трудно да се досетите. И ме пита: Абе брат, това изневяра ли е! Неслучайно след въпроса му не слагам въпросителна и удивителна. Такава беше интонацията му. С пълната убеденост, че подобни флиртове са нищо работа и въобще не бива да се правят на въпрос.

Обясних му и на него това, което ще кажа на вас. Изневярата с мисълта понякога даже е по-голяма от тази с тялото. Самата идея, че си се регистрирал на такова място, че търсиш някакво разнообразие, че завързваш подобни разговори, вече говори за някакви липси, за някаква недостатъчност в личния ти интимен живот. Говори за това, че разговорите ти с половинката ти не ти носят удовлетворение и пълнотата, която ти трябва. И за мен лично подобно търсене е много по-сигурен знак, че нещо в една връзка не е наред, от случайно избухнали в ежедневието хормони.

Предполагам не се учудвате, че отговорът ми беше: Да, брат, изневяра е!

 

Leave a Reply