atakaАко сте си мислили, че най-големият грях на Атака във въпросния ден е липсата им в пленарна зала по времето, когато трябваше да се гласува вотът на недоверие срещу кабинета на Орешарски, сте в дълбока заблуда. Оказа се, че по същото време те са ударили дъното в центъра на Брюксел, в един ресторант. Седнали нашите герои, хапнали, пийнали и както неведнъж се е случвало и на родна почва, вождът им започнал да прави скандали и циркове. Станало спречкване с персонала на заведението и обиграният на родна почва в подобни ситуации Сидеров вероятно е решил, че може да се размине с плащането на сметката. Да, у нас със сигурност повечето ресторантьори биха се сепнали от агресивния му език и откровено налудничав поглед и как не – полицаи са го правили. Само че Брюксел не е България и тамошните люде, дори и когато са обслужващ персонал, си знаят правата и не клякат пред всеки, който е или се представя за някакъв фактор. Заключили ги и за да не стане още по-чутовен скандалът, членовете на пируващата атакистка делегацията събрали дължимата сумата помежду си, платили и по живо по здраво си тръгнали.

Изключително срамна е сценката, която ви разказвам, а още по-срамно е, че политическото бъдеще на страната ни днес зависи от участниците в нея. Не обичам да давам политически оценки за това, кой и защо трябва да си ходи, но мисля, че в случая има много сериозно основание защо едно правителство не може да остане.

И в тази връзка се сещам за едно скорошно  участие в тв политическо студио на журналиста и собственик на Дарик радио Радосвет Радев, който справедливо отбеляза, че подобни екзотични политически формации съществуват по цял свят, само че са изтикани в ъгъла, в периферията. Само у нас те се вихрят в центъра, при това в идеалния. 🙁

Leave a Reply