a-good-week

Петък вечер! О, колко хубаво е усещането да знаеш, че работната седмица е свършила и ти предстоят 2 свободни дни, през които да се наспиш, да помързелуваш и да отделиш малко време за себе си. Страхотно е да се видиш с приятели и спокойно да си правиш лаф с тях до късно вечерта, защото знаеш, че на следващия ден не е нужно да ставаш рано.

Да, всички обичаме петъците и на всеки от нас уикендът е любимият отрязък от седмицата. Обаче има още една истина, която често забравяме – седмицата има 7 дни и всеки от тях може да бъде също толкова приятен и хубаво прекаран. Не е необходимо да мразим понеделника и още от първия работен ден да мислим кога ще настъпи последния. Щастливите хора ценят всеки един ден, всяко предизвикателство, всяка усмивка или пролята сълза. Ако постоянно дебнеш кога ще дойде време за новите събота и неделя, ще пропуснеш 5/7 от живота си. Това не е никак малко… приблизително 70% от времето, с което разполагаме. Трябва ли тези дни да бъдат пропилени в самосъжаление и оплаквания? Разбира се, че не. Именно затова хората, които харесват работата си и я вършат с удоволствие, са сред най-щастливите и позитивно настроени. Те живеят на 100%, не само през онези 30%, които остават като свободни. Нека вземем пример от мирогледа на тези хора. Нека живеем и се наслаждаваме на всеки ден, като правим нещо, което ни е присърце и ни доставя удоволствие.

А ако ви е трудно да си намерите работа, която да обичате, то поне използвайте извънработното си време по-пълноценно. Четете хубави книги, срещайте се с приятни хора. Обръщайте повече внимание на семейство си, забавлявайте се. Животът не е само работа, сън, работа, сън и т.н. От всеки от нас зависи да го живеем, както ни харесва. И колкото по-малко време отделяме за оплакване, с толкова повече ще разполагаме за по-приятни дейности 😉

Leave a Reply