Понякога се чудите защо, колкото и усилия да полагате, все не можете да смъкнете килограми. Подлагате се на диети, поемате много течности, пиете хапчета за забързване на метаболизма, но резултатът е все същият. Днес се разрових в мрежата и попаднаха на 10 неща, които слабите хора похапват всеки ден. Може би ще ви е интересно, така че реших да споделя с вас.

1. Артишок. Това е нещо, което похапват повече американците и западноевропейците. Но каквото и да си говорим, артишокът е един от най-купуваните зеленчуци за салати, бланширане или похапването просто така. Той е полезен, но и засищащ, което го прави толкова предпочитан.

2. Шоколад. Колкото и да не ви се вярва слабите хора редовно похапват шоколад. И то като десерт след хранене. Обядът може да е лек, но няколко кубчета шоколад осигуряват бърз приток на енергия и отнемат глада повече, отколкото мъфин, шоколадова торта или крем.

3. Бадеми. Богати на фибри, протеини, високо калорични. Бадемите са ядките, които подсилват организма и винаги се предписват като подходящи за хора, предприели отслабване.

4. Сирене. Слабите хора редовно го консумират. Всъщност сиренето, наред със своите редица полезни свойства, е чудесно за стомашно-чревната флора. Благодарение на това ще имате редовен стомах, а и солеността му изисква пиенето на повече течности. Идеален баланс.

5. Авокадо.  Макар да изглежда доста “маслен” този плод съдържа Л-карнини, амино киселини, които забързват метаболизма. Хората, които похапват по-често авокадо, нямат проблеми и с кръвната захар.

table-eating

6. Малините са добри, защото съдържат много вода и са наслада за сетивата. Горски плодове като малини, капини и боровинки имат пречистващо действие – освобождават организма от вредните токсини.

7. Яйцата – поради високото съдържание на протеини укрепват мускулите. Хората, които добавят яйца в закуската си, се чувстват по-удовлетворени по-дълго през деня.

8. Спанак. Тази храна е необходима. Правилно казват, че дава сила, но няма да станете точно като Попай Моряка. Богат на желязо обаче, той ще помогне за по-бързото възстановяване при болест или нараняване.

9. Кисели краставички – чудесни, защото са много питателни, съдържат много вода, а имат съвсем малко калории.

10. Не е точно храна. Това е вода с лимон или “подправена” с други кисели плодове. Освежава и набавя на организма необходимите витамини.

Е, какво ще хапвате днес?

Leave a Reply