Искате да имате домашен любимец. Искате това да е куче. И сега идва важният въпрос – голямо или малко? Определено клоните към по-малкото – по-малко храна, по-малки и съответно по-евтини аксесоари за спане, хранене, ресане, а като включим и по-малките изпражнения, докато го свикнете да ходи навън, усещате, че с пинчер, пекинес или чухуа-хуа ще живеете в идеална хармония.

Но аз съм тук, за да ви разубедя. Малките кучета не само, че приличат на виетнамска закуска, но имат много по-малко поле за гушкане и обикновено трябва вие да пазите тях, вместо те вас. Което като цяло обезсмисля идеята на това да си имате куче.

Вземете си голямо куче и ще бъдете много, много доволни. Големите кучета са много по-красиви и елегантни от малките. Имат чаровни муцуни и достолепна осанка. Вдъхват възхищение и печелят доверие. Отлични пазачи са и много добре се справят да алармират за присъствието на чужд човек. Да не говорим, че са и прекрасни детегледачки – подкрепят и придържат детето с голямата си муцуна и тяло. Освен това са много по-обичливи и много по-игриви от малките кучета. Има една поговорка, която казва “Голямо куче, голямо сърце”, което по мои наблюдения е вярно. Не можете да отречете, че би ви харесало да се прибирате и да бъдете посрещани с радостни подскоци. Чувствате се обичани и можете до насита да гушкате тази огромна плюшена играчка, да я използвате за възглавница, одеяло и домашен помощник – не е тайна, че големите кучета могат да ви донесат кенче с бира или покривката от масата 😉

BABY-WITH-BIG-DOG

И ако това не ви убеждава, ще приложа тежката артилерия. Няма кой да ви накара да започнете да тренирате по неусетно от голямо куче, което тича и опъва нашийника си при всяка разходка. Кой ще износва дрехите ви, ако не голямото куче, на чиято глава идеално пасва старата ви шапка. А кой ще дегустира и доизяжда вечерята ви по-добре от голямото куче, което има повече вкусови рецептори от малкото такова. Разливате компот – не се притеснявайте за почистването – голямото куче е услужлива прахосмукачка, готова да ви съдейства по всяко време и на всяко място.

За нас мъжете: големите кучета ни правят да изглеждаме по-големи мъжкари в очите на жените. С немска овчарка, ретрийвър, хъски, териер, мастив, далматинец, лабрадор или ротвайлер изглеждаме по-зрели, по-отговорни и мъжаги, които можем да се справяме и с най-опасния звяр.

За жените: С голямо куче и най-високата жена ще изглежда малка и нежна, но с неустоимо силен и грижовен характер. Жена с голямо куче, може да опитоми всеки голям мъж 😉

Е, убедих ли ви?

Leave a Reply