kuchi

Почти по Стайнбек започвам. Почти. И още сега държа да направя уговорката, че страшно много обичам и кучета, и деца. И се разбирам страхотно и с едните, и с другите. Малко ще ми е критикарски материалът обаче – но към собствениците е насочено недоволството.

Тръгна тия дни поредният сезон на Вип Брадър и както обикновено, и сега вкараха в къщата домашен любимец. Кучето на порнозвездата от руския Север – Еделвайс. Звездата се казва така, а на кучето му забравих и името, и породата. Но спор няма – много е сладко и интелигентно. И прави каквото си иска, защото стопанката му позволява или по-скоро не му осигурява условия да го направи там, където му е мястото. В последния брой на предаването маркира с урина изпраните дрехи на съквартирантите. Честно да ви кажа, учудвам се на спокойствието, с което Станка Златева помоли собственичката му да си го извежда, както и където е редно. Аз ако бях, нямаше да мога да докарам толкова смирен глас, макар че на Станка просто й идва отвътре. Спортист човек, широко скроен, земен, спокоен. Но не затова иде реч.

Направило ли ви е впечатление и как някои деца влизат в магазин с родителите си, започват да пипат скъпи, луксозни и чупливи стоки, да ги хвърлят по земята, да блъскат по стъклата – което освен всичко останало, е и извънредно опасно. И родителите стоят и ги гледат с едно такова умиление.

Точно както еротичната звезда гледаше четириногия симпатяга.

Разбрахте ме какво искам да кажа, нали!? Нищо против. Просто да ги контролират. Всяко живо същество носи радост, но си е и ангажимент – и трябва да се полагат необходимото внимание и грижи. И контрол, разбира се.

 

Leave a Reply