partnioriВеднага бързам да уточня, че става въпрос за случаите, в които жената е по-голяма от мъжа. На кого не се е случвала подобна връзка. Или пък не се е възпирал сам заради някакви задръжки от подобно партньорство. Дойде ми идеята за тази тема от информация, която излезе в последните дни, че Юлияна Дончева чака второто си дете – от седемнайсет години по-младия си приятел. Пуританите веднага побързаха да коментират – толкова голяма разлика, пък и дете на 48-годишна възраст. Мисля, че бившата депутатка и журналистка им отговори подобаващо – при тази демографска криза да правиш проблем кой на колко години е решил да създава потомство, е меко казано, нелепо.

Но ако се откъсна от конкретния случай, от личен опит и наблюдения мисля, че когато мъжът е с няколко години по-млад от жената, това определено е по-сериозен проблем и комплекс за нежната половинка от двойката. Преди всичко заради наслагваните с годините стереотипи и страховете, свързани с тях – дали пък визуално не ни личи много разликата, дали пък след някоя и друга година няма да ме зареже заради някоя по-млада и други подобни.

Истината е, че ако един мъж се чувства добре с една жена, а още повече, ако и двамата се чувстват добре в една връзка, няма никакво значение дали визуално, ментално или емоционално разликите в ЕГН-то личат. Също както е вярно и че ако един мъж е решил да зареже една жена, това може да се случи по много други причини, не и само заради това, че е по-голяма. Дами, може да имате пълно доверие в последните заключения – най-малкото защото са направени от мъж. Пък кой по-добре може да представи тази гледна точка!?

 

Leave a Reply