da-izchistim

 

Както знаете на 20-ти Април имаше специален ден наречен „Да изчистим България за един ден” и хора от цялата страна се организират в името на по-чисти улици и по-чист въздух.

Аз също се включих в инициативата, но ми направи впечатление, че доста хора изобщо не отразиха този ден, а други просто се скатаваха. Разбира се има и такива, който в събота също са на работа и нямат физическата възможност да се включат, макар че и това не е оправдание ако човек е решил да се включи.

От нашия блок имаше представители още в 8:30 сутринта, които бяха подготвени с чували, лопати, метли, ръкавици, кошове и т.н. Направихме такава организация, че за 2 часа бяхме превърнали пространството около блока в прекрасна гледка и сякаш придоби съвсем друг вид – свежо, зелено, чисто.

Какво обаче ми направи впечатление, имаше блокове и входове, пред които нямаше нито един представител. Представяте ли си? Аз лично не мога така, за мен това не е нормално и такива хора трябва да се засрамят. Вместо да слязат и за няколко часа да изчистят боклуците, те надничаха през терасите и гледаха отгоре как другите блокове се организират. Такива хора не мога ги да разбера, това по-скоро трябва да ги стимулира и те да направят такава организация, а не да се скатават по домовете си.

Все пак аз не съм никой, че да съдя някого, но ми направи лошо впечатление. Аз съм много доволен от свършената работа и сега с удоволствие си пием биричката на пейката пред входа 🙂

Leave a Reply