Здравейте, бърборковци!

Днес отново подхващам любимата своя тема за говоренето, по-точно как четенето влияе върху начина ни на изказ. Знам, че не откривам топлата вода, но литературата (под всякаква форма – проза, публицистика, фейлтони и пр.) помага изключително при формиране на правоговора и правописа ни.

За съжаление, съвременният човек разполага все по-малко със свободното си време и четенето логично остава на заден план. Аз също напоследък рядко намирам своите 30-40 мин, в които да се насладя на хубава книжка или списание.

Оказва се, че второто някак по-лесно вместваш в графика си. Много съм доволен от последното лайфстайл издание, което си закупих – Биограф. Очевидно маркетинговият директор на медиата, Светльо Кантарджиев, напълно разбира динамиката в глобалния свят и нуждата от такива списания, които да компенсират жаждата на будните хора за стойностно четиво.

С въпросното списание пиех кафето си всяка сутрин през изминалата седмица и трябва да ви кажа, че е адски вдъхновяващо да започваш деня с културни и любопитни новини от света и у нас. Някак тръгваш с усмивка и самочувствие на работа, научавайки колко красота създават хората по света и че тепърва най-доброто предстои. Освен това поддържаш едно прилично ниво на езикова култура, която, както знаете, е поставена на пиедестал от мен.

А вие съгласни ли сте, че това, което четем, рефлектира върху познанията ни както по принцип, така и тясно свързани с книжовната и правоговорна норма? 🙂
biograph

Leave a Reply