Уж посрещнахме нова година, а усещането ми е, че няма никаква промяна. Време е не само за равносметка, но за малко ретроспекция.

Преди година знаете какво беше положението в целия свят. Имаше тестове, чрез които можеше да посещаваме заведения и търговски центрове. Имаше ограничения и страх. Но моето лично виждане е, че нямаше чак толкова много заболели, поне около мен. И някак всички тези мерки ми се виждаха пресилени.

През вече настоящата година ситуацията е точно обратната. Много болни, дори самият аз. Това е сезонният грип, който беше изчезнал за известно време, но изненадващо се появи по-силен от всякога. И въпреки това какво се случва около нас? Нищо! Заговори се по новините, че в няколко области може да се обяви грипно положение.

Силно се надявам, че все пак ще има някакви ограничения и ще се излезе от тази криза. Защото този януари ми прилича на предишния и на този преди него.

Още по-лошото е, че няма сняг и студ и дори не може да се изгонят вирусите. И даже не може да се изнесем в някой ски курорт и хем да се забавляваме, хем да се калим. Истината е, че мечтая за ето това – януари от детството ми със сняг и студ и за такъв един и същ месец няма да откажа всяка година!