Понякога закъснявам с получаването на нова информация. Така се случи и със сериала, който е обявен за новия хит на Холивуд. След „Еуфория“, си мислих, че ще отнеме време, за да се появи нещо интригуващо, ала оказа се, съм грешал.

Сега сигурно много от вас ще ми се посмеят, като напиша, че съвсем скоро научих за сериала на Netflix – Stranger Things или преведено на български – „Странни неща“. Сигурно съм чувал в пространството за него, но никога не съм обръщал внимание. Сега обаче ме привлече.

Това може би се случи, защото по медиите постоянно четях как с всеки следващ епизод на „Странни неща“ платформата за стрийминг блокира. Тоест интересът е бил толкова голям по целия свят, че хората са сривали системата. А това се случва много, много рядко. Ако трябва да говорим времево, то над 12 милиарда минути само за две седмици постига четвъртия сезон.

Такъв успех Netflix не са постигали от Tiger King и Ozark. За да си призная, пиша за „Странни неща“, но все още не съм го гледал. Интересна ми бе статистиката и фактът, че актьорите са масово родени след 2000-та година, въпреки това са звезди.

Мисля, че този уикенд ще имам времето, за да го отделя на сериала и на научнофантастичния жанр. Ако вие го следите, може да оставите в коментари с мнение, типсове и каквото се сетите.