social-media

Ако има едно нещо, за което можем да кажем, че се разви и популяризира през последните няколко години, то това обезателно да социалните мрежи.

Не говоря само за facebook, но също така за twitter, instagram, goodreads, pinterest, google+, linkedin и т.н. Предполагам, че всеки съвременен човек вече има акаунт в поне една социална мрежа. И въпреки, че има хора, които откровено не ги харесват и се противят на възхода на социалките, то не можем да отречем, че има случаи, в които са наистина полезни. Ще дам няколко примера с фейсбук, защото е най-известната от всички и най-много хора я познават. Кога може той да ни бъде полезен?

При организиране на някакво събитие. Информацията в социалните мрежи се разпространява много по-бързо, отколкото по който и да е друг начин. Можете по-лесно да съберете хората, да ги обедните под една и съща кауза, да ги информирате за предстоящо събитие, да ги поканите и т.н.

Когато ви вълнува дадена тема. Във фсйсбук има посветени групи и страници на какво ли не. За вицове, спорт, любопитна информация, цитати, книги, новини, игри, филми и т.н. Така е значително по-лесно да се свържете със “себеподобни” и фенове като вас.

Когато искате да ви намират по-лесно. Корпоративните фейсбук страници са в помощ на различни видове бизнес, защото по този начин самите компании стават по-достъпни за хората. Подобрява се комуникацията между бизнеса и клиентите, което е от полза и за двете стани.

Да не забравяме и лесната комуникация между хората. Какво по-хубаво от това да можете да се свържете с всеки по всяко време и от всяко място…

Leave a Reply