Чували ли сте името на адвокат Янко Янев? Ако не сте, запомнете го. Още утре може да се окаже, че вие, ваш близък или познат може да се нуждае от услугите му.

Янко Янев е адвокат, който стартира юридическата си практика преди 16 години в известна кантора в столицата. В течение на годините си спечелва репутацията на изявен специалист, а днес има собствена кантора в София, Пловдив и Велико Търново. С колегите му работят по казуси и дела от различни правни сфери, сред които недвижими имоти, гражданско, търговско и застрахователно право. Самият Янко Янев е сред най-добрите специалисти именно в областта на застрахователното право, като през годините е защитил успешно редица свои клиенти. Повечето му дела са водени срещу застрахователни компании и брокери и са свързани с некоректни обезщетения на пострадали при ПТП или отказ за изплащане на такива.

Темата не е сред най-приятните, но замислете се: кога за последно бяхте зад волана без да се сблъскате с потенциална опасност? Аз самият, докато шофирам, постоянно се оглеждам за пешеходци, които изникват от нищото, шофьори, престрояващи се неправилно и т.н. Спомням си сякаш беше вчера как миналата година за малко да мина през един мъж, тръгнал да пресича. Аз карах по двулентов път с предимство, който минава през ЖП прелез. Исках да направя ляв завой веднага след прелеза и за да не бавя допълнително шофьорите зад мен, дебнех точния момент, за да завия. Пред мен се задаваше камион, който се движеше бавно и реших, че има достатъчно място да мина пред него. Намалих скоростта, така че да взема спокойно завоя и в същия момент между колите от другото платно изникна мъж! Нямаше как да спра, защото насрещния камион се приближаваше. Нямаше как и да видя пешеходецът по-рано, защото пресичаше между колите, които са без предимство и изчакваха да завият надясно! Добре, че човекът се спря навреме и аз го заобиколих успешно…

Представете си обаче, че нещо се беше объркало. Аз ли щях да съм виновен? Нима някой от нас има рентгеново зрение и вижда през другите коли? Ами, ако аз бях на мястото на пешеходеца?

Злополуки се случват, колкото и да внимаваме. Важното е да шофираме внимателно и да реагираме адекватно. Ако някога нещо ви се случи, не се колебайте да потърсите правна помощ при адвокати като Янко Янев. Особено ако опрем до застрахователи и обезщетения, могат да ви подведат без дори да се усетите. Винаги можете да поискате професионална помощ дори да е за собственото ви успокоение. Ако вземем за пример случката, която ви разказах, в полза на кого бихте отсъдили? Да, законът често е на страната на пешеходците, но нима можем да твърдим, че шофьорите имат 100% вина за инцидентите на пътя. Дали?

Leave a Reply