Чували ли сте за фирмата на Васил Лазаров Вивекта? Предлагат голямо разнообразие от замразена риба на пазара и ви ги препоръчвам, именно защото знам колко е трудно да се намерят качествени рибни продукти у нас.

Лично аз много обичам да хапвам скумрия. Предпочитам филета, защото не ми се занимава да чистя костите на цяла риба. Единственият недостатък на точно тази риба е миризмата след готвене, но пък си струва заради вкуса. Когато я приготвям, винаги пускам аспиратора да работи, отварям прозорците и стискам палци да е достатъчно.

Последният път, когато готвих скумрия, купих замразени филета от фирмата на Васил Лазаров Вивекта БГ ЕООД. Приготвих ги по нов за мен начин и понеже станаха много вкусни, ви споделям рецептата.

Стъпка 1. Оставяте филетата да се размразят и попивате излишната вода от тях с кухненска хартия.

Стъпка 2. Овкусявате с подправки по ваш избор. Аз купувам готов микс за риба и ми харесва как става с него. Може да смесите подправките с лимонов сок, а със сместа да намажете суровата риба.

Стъпка 3. Нарязвате лимон и домат на много тънки кръгчета и нареждате върху всяко филе по две. Редувате домат, лимон, домат, лимон.

Стъпка 4. Завивате всяко филе по отделно в кухненско фолио и така ги печете по два-три броя филе, колкото се събират в грил тигана ви. От всяка страна по 6-7 минути е достатъчно. За всеки случай обаче, пробвайте. Всяка печка е различна и готви по различен начин, не се доверявайте изцяло на часовника.

Тайната е в това, че алуминиевото фолио не позволява на рибата да загори, като същевременно й позволява да се задуши. Лимоновият сок я прави крехка, а доматът придава един леко сладникав вкус, който лично на мен много ми допада.

Ако все пак скумрията не е вашата риба и предпочитате други рибни продукти, фирмата на Васил Лазаров Вивекта предлага и такива. В асортимента им ще намерите филе тилапия, чистен хек и пъстърва, шпроти, ролца от раци, миди и дори котлет от акула. Последното лично аз нямам представа как се готви, така че ако някой знае, ще се радвам да ми сподели в коментар.

Leave a Reply