imagesfour-generationsВсеки човек си има своите особености, отличителни черти, поведение и манталитет. Според мен в основата на това какъв ще бъде характерът на човек лежи поколението, в което израства. Всичко останало е пригаждане към средата, в която расте и възпитанието, което получава.

Най-простият пример е разликата между нашите баби и дядовци с техните деца, т.е. нашите родители, нашия характер и на тези, които подрастват в момента. Предполагам ще се съгласите с мен, че разликата между тези 4 поколения е огромна. Сякаш всеки си живее в своето време и съвсем различен живот от другите.

Най-възрастните още живеят в комунизма и си мислят, че всичко е както беше едно време, но за съжаление днес нещата стоят далеч по-различно отпреди 20,30,40 години. Родителите ни пък според мен виждат и усещат каква е разликата между преди и сега, но им е трудно да се адаптират към новия начин на живот, макар че рано или късно го правят. Такива като мен и около моята възраст са израснали между две поколения и може да се каже, че са видели какъв е бил живота преди, и как се е променил сега и вече са се приспособили към живота такъв, какъвто е днес и нямат намерение да се връщат назад в годините.

А тези, които в момента растат нямат никакви спомени от миналото и незнаят нищо за живота преди. Това според мен е и добре, и не чак толкова. Но едно е сигурно – те най-лесно се пригаждат към живота днес и дори може да се каже го изпреварват с развитието си.

Leave a Reply