9789940_origИма време до Коледа ще си кажете, но аз ще ви отговоря, че както има време, така ще се окаже, че изведнъж няма и празниците са настъпили почти неусетно. Затова пиша днешната тема толкова рано, две седмици преди Коледа, за да имате време да сте готови за тях предварително.

Може би сте чували за пролетно и есенно почистване, но не и за предколедното. Може и да не съществува подобно нещо реално, защото ми хрумна буквално преди две минути, но какво от това. Веднага ще ви кажа защо е хубаво да направите едно такова почистване. И ще ви го кажа въпреки че съм мъж, а нашия пол по принцип не се занимава с подобни неща. Може би съм изключение и нека е така, но предпочитам да се чувстам добре у дома вместо да се оправдавам с мързел и умора.

Така, първо е добре да изхвърлите всичко ненужно около вас и да го направите няколко дни преди Коледа – защото така ще си освободите място за новото. Огледайте се и ми отговорете какво виждате около себе си? Имате ли някой потник или блуза, които вече не носите, а просто съхранявате? Имате ли разни дреболии, които вече се чудите какво да правите? Сещате ли се за нещо, за което не помните кога сте използвали за последно? Махнете ги! Освободете си място, не бъдете вехтошари и плюшкиновци. Защо ви е да съхранявате нещо, от което нямате нужда.

Ще ви дам още една причина, защо да почистите дома си преди да настъпят коледните и новогодишни празници. Ами, просто е. Празниците са за почивка. Свършете всичко предварително и се насладете на няколкото дни, в които да не се ангажирате с нищо. Съберете се с приятели, празнувайте, забавлявайте се, празнувайте и не се ангажирайте с ежедневните си проблеми, не за друго, а защото сет ги свършили предварително.

Leave a Reply