Годината бе изключително различна от всички останали досега. Именно събитията, случили се през последните 11 месеца, предвещаваха, че и коледните, и новогодишните празници няма да са същите. Затова и аз реших да предприема нещо по-различно, с което да изненадам семейството си.

Както всички, така и ние през по-голямата част от 2020-а си бяхме вкъщи. Вече толкова се сраснахме с това пространство, че то се превърна като неизменна част от физическия и духовния ни свят. Точно затова през празничните дни прецених, че ще се нуждаем от нещо наистина сплотяващо и различно, вместо поредната вечер вкъщи.

Така през предходния уикенд се отправих към семейната вила в района около Пампорово. Бях се снабдил с всички препарати и уреди за почистване. Последно бяхме там с брат ми през лятото, но за няколко дни. Затова реших сега да я почистя, украся с гирлянди, елха и лампички и да отведа най-любимите си хора там за празниците.

При пристигането ми установих, че има сняг и това несъмнено приповдигна настроението ми. Представях си как след две седмици като паркирам ще има още повече сняг и ще си организираме война със снежни топки. За моя изненада вътре също бе в прилично състояние и само след няколко часа постигнах целта си.

Прибрах се вкъщи след изморителния, но много емоционален ден и разкрих изненадата на семейството ми. Те останаха очаровани. Точно затова я споделям и тук с вас. Може би ако не разполагате със свое място в планината, може да запазите. В момента има свободни къщи за гости, които с радост ще приемат около 6 до 10 човека. Организирайте се и изненадайте най-обичните си хора с едно ново и незабравимо преживяване, с което да завършите тази толкова трудна година.