Днес определено се води един заседнал начин на живот – от офиса или училище към вкъщи пред телевизора или компютъра. Сякаш вече сме забравили движението и разходките и единствено това се случва из моловете.

Интересното е, че двадесет и първи век претендира за века, в който се обръща сериозно внимание на здравословния начин на живот. Откриването на фитнеси, фреш барове и магазини със здравословна храна целят да изградят едни нови порядки в нашето ежедневие и начин на живот. Все повече се афишира върху здравословното хранене и поддържането на перфектна фигура. Доказателство за това са множеството фитнеси, които всекидневно отварят врати из цяла България. Все повече навлизат и така наречените „открити фитнеси”, които може да намерите из парковете в големите градове, дори и в малките села. Целта е да се води енергичен начин на животи, който да удължи дните ни.

Спортът е здраве! Това е апелът, към който ни насочват още от началните ни ученически години. И това е така. Редовните упражнения повишават тонуса на тялото, развиват белите дробове, помагат в заякването на костите и правилното кръвообращение. Добра мускулатура, атлетичност, сила.

Всеки ден на улицата, в магазина, в градския транспорт, навсякъде около нас виждаме хора, които имат прекрасно оформени тела. За тях обаче се изисква воля – едновременно да спортуваш и да се храниш балансирано. Без да мамиш като опитваш от сладички или си похапваш пържено и високовъгледидратно ястие. Тук вече се поставя въпросът дали ни е нужен подобен режим, за да сме здрави и дали добре оформеното тяло всъщност е здраве?

Аз се придържам към максимата, че трябва да се чувствам добре в тялото си и че всичко в умерени количества е полезно. А вие как поддържате здраво тялото си?