Пътуване. Една дума, която е изпълнена с много емоции, спомени и преживелици. През последната година нейното използване бе силно ограничено, освен на моменти по територията на страната. Но сега вече тя започва да се завръща по-могъща от всякога. Затова – кои са най-желаните дестинации за пътешествия и кои са новите възможности?

Според моето лично проучване новите дестинации всъщност се оказаха добре познатите стари. Едно от челните места е заето от Дубай, разбира се. Въпреки че там почиват едни от най-богатите хора в света, в момента има редица предимства и за обикновените туристи. Офертите за почивка, забележителностите и какво ли още не са супер изгодни, само за да са пълни хотелите.

Следващата топ дестинация е Малдивите. Тя не е избрана случайно, тъй като до нея се достига доста по-евтино и достъпно от Дубай. Всъщност и двете места изискват направата на PSR тест, който доказва, че сте негативни. Това може да се извърши предварително от мястото, което идвате или на самото летище при пристигане. Там имате и опцията за бърз тест, който е готов само за 8 часа.

За да спасят туризма си и в Доминикана, пуснаха специален чартърен полет от София. Така родните знаменитости побързаха да се възползват от възможността и да я промотират. Чрез само един полет обаче се печели не само време, но и са намалява цената на транспорта. Още по-изгодното е, че и при пристигане има допълнителни изненади и промоционални оферти за туристи.

Ето как мечтаните дестинации за милиони българи се оказват изключително достъпни. Затова и в социалните мрежи може да откриете хиляди снимки на наши сънародници. Все пак трябваше само една пандемия, която да даде възможност на всички имащи спестявания, да пътуват. И старите дестинации да се превърнат в нови възможности.