url

Ама какво се случва с тази есен? Събуждам се сутрин и гледам, че навън е 3-4 градуса. Излизам на обяд от работа и слънцето пече ли пече, направо имам чувство, че ще изгоря, ако се застоя по-дълго време навън. Като се прибера вечер пък, въздухът вече мирише на зима и тантаникам от студ пред входа. Как може сутрините и вечерите да са типично ноемврийски, а през деня да се чувствам все едно е май месец.

Нормално ли е всичко това, кажете ми? Та другия месец ще дойде декември и ще празнуваме Коледа. Вярно, че от години вече не е имало сняг в периода 24-26 декември, но по принцип трябва да има такъв. Логично е, традиционно е…

А тези 20-градусови температури през ноември някак си не ми се нравят. Дори са ми съмнителни. Не са нормални и когато се случват, се замислям за разни мащабни проблеми като глобалното затопляне, намаляването на озоновия слой и т.н. Представям си дори сценарии като този от филма “След утрешния ден” или “2012”.

Искам нормално есенно време. Нямам против слънцето, но къде се загубиха есенните дъждове? Какво стана с есенните бури и виелици? И вятърът никакъв го няма. Ако продължава тенденцията за това жарко слънце, ще гледаме сняг, ама само през крив макарон или на електронен дисплей.

Не знам вашето мнение какво е, скъпи читатели, но на мен ми липсват традиционните и подредени сезони. Не ми харесва, че зимата продължава до март-април, а лятото до октомври-ноември. Сега и есента започна да се размива, а истинската зима не трае повече от месец… Що за време е това? Едно време не беше така!

Leave a Reply