Наложи ми се – по служебна линия – да се обуча на една част от офис пакета, наречена Outlook. И се оказа голям проблем. Минал съм две нива на обучение по обща компютърна грамотност, което по подразбиране е включвало и въпросната част. Спомен от това за какво всъщност се използва или пък пълните й възможности обаче, не можах да извикам никакъв. Затова, когато разбрах, че се налага да се преборя с нея, първото нещо, което погледнах, бяха записките ми от тези курсове – оказа се, че даже и мимоходом не сме минали през въпросния Outlook.

problemМинах на втори вариант – да търся книга. Намерих – много, но всички те много подробно те запознават с титулярите в пакета – Уърд и Ексел и като телеграма минават през приложението, което ме интересува. С две думи – отпадна и тази възможност.

Реших – ще ходя на курс, колкото и смешно да звучи това. И почнах да прозвънявам учебни центрове. Нямали специален модул, ми отговориха от всички места, на които се обадих, пък даже и да имали желаещите за група щели да се събират с месеци, а може и година. Попитах ги за вариант индивидуални уроци. Една от фирмите само ми предложи подобна възможност. Но при какви условия. Цена на часа – 20 лева. Дотук не оспорвам. Трудът е висококвалифициран и трябва да го уважаваме и заплащаме достойно. Но продължението… задължително трябва да взема поне десет часа, и то само за въпросната програма, не мога да ги използвам за нещо друго. Последното било във връзка с това, че лекторът им щял да я изучава в детайли специално за мен. 200 лева и десет часа за един Аутлук как ви се струва?

Без коментар.

 

Leave a Reply