Дойде сезонът на ремонтите и освежаването на дома. Сега е моментът да поправим нещата в нашия дом, да го боядисаме, да сменим тапетите и изобщо да обърнем внимание на вида му.

Ако сме наясно какво искаме да постигнем и какво да променим, трябва да преминем на етап, в който трябва да решим кой ще извърши тази ремонтна дейност. Има два варианта – единия е да платим на майстор, а другия – да се захванем сами с този процес.

Ако изберем първия, т.е. майстор, той предварително ще си каже цената и ще му осигурим необходимите материали за работа. Да, обаче едно е да му обясниш как го искаш и как го виждаш в своята глава, друго е той как си го представя и как ще го направи. Така че тук рискът е да платиш за нещо, което няма да ти хареса и ще си го оставиш така, понеже трябва да се бръкнеш още, за да го оправиш. Вярно е, че няма да се цапаш и няма да се занимаваш, но според мен рискът не си струва.

images

Другия вариант е да се наемеш с тази задача сам. За целта трябва да имаш свободно време, т.е. отпуска, ако си на работа. След което трябва да разбираш малко или много от това, което ще правиш, защото в противен случай завършекът ще бъде много по-зле от този при първия вариант. Ако си наясно, то тогава би го направил така, както искаш и ще бъдеш доволен от свършеното. Е, разбира се, с цената на своя труд и хамалогията след края на ремонта.

Всеки си определя по кой начин ще процедира, общо взето е важен крайният резултат, без значение варианта, който ще се избере.

А Вие кой бихте избрали ?

Leave a Reply