Всички – волно или неволно, сме запознати с модните тенденции през последния сезон. Освен обаче дрехите, наясно ли сме и с аксесоарите, които са характерни за мъжете и поставят черешката на тортата на визията? Това несъмнено са шапките, а на кой модел да заложите – прочетете следващите редове.

Аксесоарите за глава, които най-често се носят от мъжете през последните години, несъмнено са тези в ретро стил. Всички знаем как модният стил от 90-те е повлиял на съвременните тенденции и ако се обърнем назад към това десетилетие, ще осъзнаем, че има много какво да вземем. Именно шапката на рибаря или тип „кофа“ се завръща с голяма сила и може да се намери сред масовите предложения на брандовете за бърза мода.

Плетената шапка също е една от хитовете през този нов сезон. Може би си мислите, че този тип шапки са по-подходящи за зимата. Но в момента има разнообразие от модели, които са от малко по-фина вълна и са подходящи за преходните сезони. Също сред модните шапки за мъже можем да се намерят модели, които имат подчертана морска визия. Шапката в стил „моряка“ превзе и дамската мода, но е и широко предпочитана сред най-стилните мъже.

Ако не знаете какви са бросалини, не се притеснявайте. Това е една от най-често срещаните типични шапки за мъже, изработена от филц, която има лък, който обгражда горната възлова чаша с две малки вдлъбнатини отстрани. Сега, след като вече знаете, може спокойно да я добавите към есенния си гардероб. Към тях може да добавите и всички видове шапки с периферия, които са изключително актуални и при двата пола.