Здравейте, приятели! Има ли сред вас футболни запалянковци? Може би вече съм ви споделял, че футболът е моята страст, а Левски – любимият ми български отбор. Израснах в семейство на привърженици на „сините“, затова от дете подкрепям и се интересувам от бъдещето на тима. В последно време Левски бе изпаднал в затруднено положение, което очаквано спъваше развитието на клуба – болна тема, както за играчите и ръководството, така и за нас – феновете. Много неща се изговориха в тази насока, с цел справяне със ситуацията, но както гласи един крилат израз на Апостола на свободата и патрон на клуба – дела трябват, а не думи.

И делата дойдоха. Спасителен кораб се оказа реализирането на официалното партньорството на Левски с Palms Bet. Знаете, че това е онлайн платформа за спортни залози и казино игри. Тук искам да вмъкна едно уточнение, че това не е компания, а бранд. Компанията, която всъщност сключва договор с клуба и е носител на лиценза на Palms Bet, е Телематик Интерактив България АД. Неин мажоритарен акционер е Мило Борисов. Признавам, че не бях съвсем запознат с неговата личност, затова потърсих допълнителна информация. Бизнесменът е сред най-ярките фигури в хазартната индустрия, а сред основните цели на компанията му е, развитието и подкрепата на българския спорт.

Примери, че това е така, не липсват, но аз искам да се върна към темата за Левски. Това, което ми направи впечатление и което за мен свидетелства, че Мило Борисов е приел „синята идея“ за кауза, беше, че спонсорът е предложил да се махне логото на Palms Bet от гърдите на мачовите фланелки и беше заменено с надписа „Левски е вечен“. Освен това, плановете за бъдеще включват букмейкърът да инвестира повече от 20 000 000 лв. в клуба през следващите години. Ангажиментът се изразява и в подпомагане на мениджмънта чрез управленски насоки, като в същото време се следи финансовата ситуация и разпределение на средствата.

Като фен на един от най-перспективните български отбори, наблюдавам, че с иновативни управленски методи, добра селекция и правилните хора, ангажирани с развитието на Левски, добрите резултати започват да се проявяват. Пример за това е триумфът на Купата на България, свежите попълнения, които тепърва ще разкриват потенциала си и ще върнат славата на тима и победите в предварителните кръгове на Лигата на конференциите.