neighborhoodВсеки си има микросвят. Това е ограниченото физическо пространство, което обитаваме ежедневно. Ако кръгът ви от приятели, колеги, познати и семейство представлява вашата лична микрогупа, защо кварталът, в който живеете, да не е вашият микросвят…

Замислете се реално. Това е мястото, в което прекарвате най-много от свободното си време. Сутрините ви започват оттам, вечерите ви завършват там. Там се размотавате най-често и вероятно познавате (поне по физиономия) много хора.  Животът ви се завърта накъде из улиците, магазините и пространствата в площите на този квартал и съседните, които посещавате от време на време.

Звучи ли ви сякаш говоря за малките села, където хората преди са прекарвали целия си живот? Онези селца от разказите на Елин Пелин и Йордан Йовков? Може би малко, да… но хубавото на днешния ни свят е, че имаме възможност да си изграждаме не един, а много микросветове. Имате такъв в родния ви град, имате един около всички места, на които сте работили. Имате такъв около университета, ако сте учили в друг град. Общо взето на всяко място, където сте се застоявали за по-дълго време, за да изградите някакви контакти и отношения там.

Микросвят не означава ограничен свят. Означава пространство, което сте белязали с присъствието си в някаква част от живота си и където сте оставили следа от себе си.

Leave a Reply