Знаете ли кой е Крилатият дракон? Той не е някакво митично създание или пък фантастичен герой. Всъщност дори не може да се каже, че е предмет или живо същество. Предполагам, че ще ви шокирам, когато ви споделя, че това всъщност е енергия и то не коя, а сексуалната.

За Крилатия дракон разбрах от една книга на известен български езотерик и философ – Омраам Микаел Айванов или просто Михаил Иванов. Той предимно се развива във Франция, като там има много последователи. Много от трудовете му обаче са преведени и на български език. И така съвсем случайно попаднах на книгата „Сексуалната сила или Крилатият дракон“. Заглавието ми се стори интересно и го поръчах.

Какво всъщност представлява? Идеята на Омраам е, че всеки от нас крие в себе си този дракон, но не знае как да го използва. Според него сексуалната енергия е тази, която е движещата сила към раждането на нови и качествени идеи. А ние хората не сме наясно с този факт и пилеем енергията и идващите с нея блага.

За да използваме мощта на Крилатия дракон е необходимо да не губим силите и мислите си само за секс. Айванов почти отрича половия акт за удоволствие, а го приема само евентуално при зачатие. На мен това ми се видя малко прекалено, но като се замислих, че е писал този текст през 70-те години, когато еса били шеметни времена, успях да си го обясня. Нужно е е осъвременяване и може би се има предвид, че трябва да се консумират отношенията умерено, а не прекалено.

Най-общо казано е, че трябва да се опитаме да насочваме сексуалната си сила в нещо продуктивно – било то работа или пък нещо друго. Тя е тази, която води до живот, но и тази, която ражда брилянтното в човешкия ум. Концентрацията ѝ на моменти и ограничаването на раздаването ѝ, ще помогнат за извисяването. Вие бихте ли възприели тази теория и начин на живот?