Спомняте ли си как в началото на месеца се заговори за спекулация относно цените на горивата? Точно преди 3-ти март настана някакво избухване и посред нощ имаше огромни опашки пред бензиностанциите. Защо – защото дойде информация, че не само цените ще се повишат многократно, но и самото гориво ще изчезне.

Честно да си призная, и аз се подведох и посетих близката бензиностанция и заредих автомобила си догоре. Причината обаче не беше точно страх, а се водих от мисълта, че колата ми е за зареждане и на следващия ден ще е още по-голяма лудница. Въпреки това и аз влезнах в статистиката.

На 3-ти март правителството излезе със становище, че количеството на наличните горива е достатъчно и драстично поскъпване няма да има. От следващите няколко дни се установи, че цените се задържат. Но какво се случи малко след това – всекидневно поскъпване с по няколко стотинки. И това, което мислихме за кошмар, се сбъдна.

В момента бензинът е почти 3 лева – никога не съм си представял, че ще се случи. Притеснява ме фактът, че не моята кола ще остане незаредена, а тези на транспортните фирми. Тъй като те ще вдигнат цените за услугите си, то и всички стоки, дори и тези от първа необходимост, ще покачат стойността си. А заплатите кога ще изравнят инфлацията – след години, все пак сме живели в подобни времена.

Мисля, че това, което ни очаква в следващите месеци, няма да е много положително. Моля се да се измисли решение на проблема и хората отново да живеят в спокойни времена, когато няма да е необходимо да се притесняват за поминъка си. Дано само с цените на горивата да се реализира този кошмар и друго да няма!