Rate this post

През последните години книгите за личностно изграждане станаха особено популярни. Поради тази причина се замислих защо, всъщност се случва това. За съжаление стигнах до извода, че хората често и масово се чувстват неудовлетворени от себе си. Поради тази причина, търсят различни варианти да стабилизират себе си, да се справят с недостатъците си, да станат по-добри свои версии.

Защо е необходимо това ли? Отговорът е много прост – заради света, в който живеем. Той ни кара да постигаме все повече и повече. Заобиколени сме от хора, които са готови да прегазят всички и всичко, за да постигнат това, което искат. В същото време по всички възможни медии ни засипват с репортажи и информация за невероятни хора, които са преодолели себе си.

Живеем във време, в което от всеки медиен канал ти се съобщава как си уникална личност и можеш да бъдеш каквото си пожелаеш. Това, че получаваш негативни оценки за представянето си в работата или изкуството, не трябва да означава ти си в грешка. Трябва да означа да теглиш майните на всички и да продължава да правиш това, което искаш да правиш.

И поради всички тези причини, се появяват хиляди книги, които да ти помогнат да повярваш, че нещастният ти живот някак си магически ще се промени, само с прочитането на тази книга и със следването на “няколко прости стъпки”.

А истината за мен е, че авторите на този тип книги се възползват по най-безцеремонния начин, от нещастието на хиляди хора по света, за да могат да спечелят пари.

Но в България имаме една много хубава поговорка – не е луд този който яде баницата, а този който му я дава. Така хилядите читатели на този тип книги са лудите, които дават баница за ядене на авторите на тези книги.

Честито! Вие сбъднахте нечия мечта.