messy-desk

Нали знаете как за човешкия характер може да се съди по много и различни неща. Например по дрехите, с които някой е облечен, по маниерите му, начинът, по който се смее, книгите, които чете, нещата, които прави в свободното си време, и т.н.

А нали знаете и как, като си смените работата, в началото ви отнема доста време, докато опознаете новите си колеги и научите повече неща за тях. Предлагам ви един малък трик, чрез който да минете по-безболезнено през този процес. Просто хвърлете по един поглед на бюрата, на които други работят.

Основното правило е, че ако бюрото на някого е подредено и без никакви лични вещи или други извънслужебни предмети, то на него седи истински интроверт. Обратното, ако видите снимки, цветя, разни подаръци и каквито и да е по-разхвърлени вещи – то на него работи екстровертно насочена личност.

Ако забележите, че на бюрото на някого от колегите ви цари хаос, наблюдавайте колко дълго ще продължи това. Ако редът се възстанови сравнително скоро, това е белег, че човека, чието е бюрото, умее бързо да се справя с проблемите и да взима важни решения.

Ако някой от колегите ви е затрупан с разни таблици, отчети, графики и други документи, то най-вероятно говорим за високо мотивирана личност, която е целенасочена, отговорна и с висок стремеж към успех. Не подхождайте към него лекомислено, а имайте едно на ум.

Ако някой е сложил на десктопа си снимка от някое красиво и непознато място или своя снимка от някоя по-екзотична дестинация, то това вероятно е най-авантюристичният ви колега. Вече сте наясно за какво бихте могли да си говорите с него, нали?

Това са най-основните неща. Надявам се информацията да ви бъде полезна 🙂

Leave a Reply