Попадали ли сте на хора, които говорят много? Такива, които като започнат да говорят имате усещането, че дори не си поемат въздух. Разказват всичко за живота си, неща които не ви интересуват, но те са решили да ви ги разкажат. Колкото и от възпитание да слушате в началото, идва един момент, в който вече преставате да обръщате внимание на това, което ви се говори.

Има няколко начина на справяне с подобен тип хора. Единият е въобще да не им обръщате внимание – крайно груб и може би надменен, но поне ще запазите главата си от излишна информация.

На второ място в един момент от тяхното словоизлияние, можете да ги прекъснете и да започнете да говорите и разказвате вие нещо, което е минимално свързано с техния разговор. Също толкова грубо, но също и означава, че ще трябва да ги слушате какво говорят, а това определено ще ви отнеме доста енергия.

Друг вариант, с който можете да се отървете от досадното словоизлияние е просто като помолите да ви извинят за тоалетна и после просто смените темата или въобще започнете да правите други неща.

Но каквото и да решите да правите трябва да знаете, че този тип хора винаги ще искат да ви говорят, независимо дали вие искате да ги слушате или не.