Естественият грим е идеалният начин за подчертаване на вашата естествена красота, като същевременно се запазва нежен и недраматичен вид. Ето няколко професионални съвета, които ще ви помогнат да постигнете този изискан и естествен макиаж:

Подготовка на кожата: Започнете с добре почистена и хидратирана кожа. Използвайте лек хидратиращ крем, който съответства на вашия тип кожа.

Използвайте лек фон дьо тен: Изберете фон дьо тен, който съвпада перфектно с вашия тон на кожата. Нанасяйте го тънко и равномерно, за да избегнете ефекта на “маска”.

Коректор за покриване на несъвършенствата: Използвайте коректор само на местата, където е необходимо – под очите, върху зачервявания или петна.

Нежно контуриране и руж: Изберете руж в нежни, естествени нюанси. Лекият контуринг може да подчертае чертите ви, но го правете с мярка.

Естествени сенки за очи: Изберете нюанси, които са близки до естествения цвят на вашите клепачи. Избягвайте тежките и драматични цветове.

Спирала и вежди: Използвайте спирала, за да подчертаете очите, но без да прекалявате. Веждите трябва да изглеждат подредени и естествени, използвайте гел или молив в подходящ цвят.

Естествен цвят на устните: Изберете балсам или червило в нежен цвят, близък до естествения цвят на вашите устни.

Финализиране с пудра: Нанесете лека прозрачна пудра, за да фиксирате грима и да намалите блясъка.

Спазвайки тези стъпки, вие можете да постигнете перфектен естествен грим, който подчертава вашата красота по ненатрапчив и изящен начин.