mask

За книгата казват, че е едва ли не умираща и все по-непопулярна. Носят се слухове, че младите не четат, но аз не съм съгласен с подобно твърдение. Всички четат, било то стари или млади, въпросът е какво четат… трябва да са художествени, научни и общо взето разнообразни книги и т.н., а не само графоманщина и фейсбук статуси.

Мисля, че подобна е ситуацията и когато говорим за театъра. Той се превръща едва ли не в елитарно, умиращо изкуство, което се радва на верните си почитатели и рядко се появява някое ново лице в публиката. Надявам се да греша, но кой знае… Моите наблюдение са такива. А подобно на книгата, която трябва да се чете от хартия, то и театъра трябва да се гледа от залата и да имаш пряк поглед върху сцената. Не е същото, ако си с вперен поглед в телевизора или разчиташ на филмите да утолят жаждата ти за сценично изкуство. Както не е същото, когато гледаш концерт на запис или на живо.

Ходи ми се на театър. От много време ми се ходи, но истината е, че прекалено дълго време не съм попадал в подобна среда и не съм сигурен коя постановка би ми харесала. Някога бях гледал “Колко е важно да бъдеш сериозен”, комедия от Оскар Уайлд и много ми беше допаднала. Смях се от сърце и се прибрах изключително удовлетворен от приятно прекараната вечер. След това с едни приятели си взехме билети за “Полет над кукувиче гнездо”, но истината е, че не бях очарован, докато на някои от приятелите ми тази драма им допадна много. Предполагам, като с много други неща и това на каква театрална пиеса ще попаднеш, е въпрос на късмет и на лични предпочитания. Все пак, ако можете да ми препоръчате нещо, ще съм ви изключително благодарен.

Leave a Reply