game-of-thrones

Не е герой, става дума за актьор. Но ако видите този актьор на сцената, пригответе се за спойлер. Шансът героят му да има трагичен край във филма/сериала, който гледате, е изключително голям.

Роден е в Шефилд, Великобритания през 1959 г. и вече 20 години се снима активно във филми. Повярвайте ми, все сте го гледали някъде, изключено е да не сте. Много е добър в ролите си, но… незнайно защо (почти) винаги умира. Казвам почти, защото се носят слухове, че има 1-2 филма, в които се спасява, но имената им са мистерия (поне за мен).

Ако все още се чудите, става дума за Шон Бийн. И не, нямам предвид само ролите му на Нед Старк в „Игра на тронове” и на Боромир във „Властелинът на пръстените”. Те са може би най-известните, но youtube е пълен с клипчета като Top 10 Sean Bean’s Deaths, Top 5 Sean Bean’s Death Scenes или Sean Bean dies in every movie.

Може и да има нещо вярно в шегата, че самият актьор не приема роля, чиито край да не е трагичен, но все пак… е малко тъжно. Първо, за самия него. Кой знае с какво е ядосал толкова продуценти и сценаристи, че все го убиват. И второ, малко е тъжно за зрителите, споменах спойлера тип предначертана смърт, нали?

Leave a Reply