За никога не е тайна, че конкурсът Евровизия отдавна не е просто певчески, а и политически. Някак все надделяват държавите, които имат външна политика, удобна за определени хора. За мое огромно съжаление и тази година форматът не бе променен и спечели не този, който заслужаваше.

Моят фаворит несъмнено бе Виктория Георгиева. И причината не е само, че ни е сънародничка. Все пак историята помни още много други родни изпълнители, които са ни представяли с меко казано безумни перформънси. Но през последните години определено нашите творци са на ниво и достойно ни защитават.

Накрая на изречението написах „защитават“, защото наистина това е думата. Евровизия не е просто състезание между изпълнители, композитори и още куп хора от екипа. Това е политическа надпревара, замаскирана зад нежното лице на музиката. А нашите представители доказват, че талантът няма граници и ограничения.

Въпреки че нашата Вики се класира на 11-о място, тя взриви публиката. Но тук не си представяйте от щур купон, а от нежност, мелодичност и красота. И в това минорно темпо може да се крие дълбоко докосване. За мен тя бе моралният и като цяло победителят. Затова в този текст ще добавя и линк, който да припомня, че заслужава повече. А в това число и ние.

https://www.youtube.com/watch?v=xORSj7dSfis