trip

Хубавите планове се правят от рано. А какво по-хубаво от приятна екскурзия, която да разнообрази ежедневието ви и да ви предостави нови преживявания, нови емоции, нови срещи и нов поглед върху света поне за няколко дни. Фен съм на пътуванията и екскурзиите, но е факт, че до сега не съм имал възможност да пътувам толкова, колкото би ми се искало. Моментът или не е подходящ, или парите не са достатъчни, или пък нещо ненадейно изниква в последния момент.

Имам обаче много ясна визия как предпочитам да пътувам. Или сам с приятелката ми, така че да имаме достатъчно време за себе си. Или с малка група приятели, с които знам, че ще се разбираме и ще си прекарам хубаво. Предпочитам да организирам всичко сам вместо да наемам туристическа агенция или друга фирма, която да подготви моето пътуване. Искам да знам, че ако нещо се обърка, аз ще съм виновен. Предпочитам собственоръчно да си избера хотел и да си го резервирам. Ако искам, мога месеци предварително да дебна за самолетни билети, с които да ми излезе по-евтино, отколкото е пътуване с кола. Освен това искам да знам, че разполагам с цялото си свободно време и няма да имам определени часове за закуска, един час за разглеждане на тази или онази забележителност и условие в еди-колко-си часа вечер да се прибера за вечерята. Предпочитам да стана по изгрев, да хапна на бързо и цял ден да се разхождам.

Не казвам, че туристическите агенции са нещо лошо или че от тях няма полза. Напротив, подходящи са в определени ситуации и имат своите предимства. Ако трябва да избирам, бих ги предпочел, когото ще пътувам някъде по-наблизо из Балканите за два или три дни. За всичко по-дълго ми е нужно да знам, че съм планувал всяка малка подробност на собствената ми екскурзия.

Leave a Reply