Това е една история за моето колело и как ЕОС Матрикс ми помогнаха да го изплатя.

Още от дете обичах да карам колело, да минавам с него през различни терени и да изпитвам адреналина от това. С течение на времето и колкото повече пораствах, това се превърна в моя спорт. Като бях още тийнейджър се спусках със сравнително обикновени велосипеди по пресечени терени, но колкото повече увереност придобивах, толкова по-екстремни изживявания исках да опитам с колелото си. Дотук добре, но за да подсигуря безопасността си трябваше да си купя хубаво колело, което да е пригодено точно за такива условия. Знам, че съм екстремна личност, но никой не иска да се наранява все пак.

Мечтаех за такъв велосипед, растях и продължавах да карам в гори и планини, но когато ставаше въпрос за по-сериозни терени, не смеех, защото моето колело не предоставяше сигурността, която беше нужна.

Завърших висшето си образование и започнах работа и след известно време се реших да си купя Колелото (с главно „К“). Някои от моите приятели, които не споделят моята страст се шегуваха с мен, че то струва колкото една кола и бяха прави. Но интересите на всеки са различни, нали.

За да си го позволя го взех на изплащане. Периодът беше дълъг, защото не можех да отделям толкова много средства, но бях твърдо решен, че си заслужава. И наистина беше така. Имал съм прекрасни, наситени с адреналин преживявания, които винаги ще помня.

Но дойде и друг прекрасен момент в моя живот, а именно любовта и това, което се роди от нея – две прекрасни близначета. Разбирате, че да гледате близнаци е доста трудно и отнема много време. И така моят велосипед беше прибран за дълго време в килера. Не след дълго разходите по отглеждането на децата станаха толкова големи, че аз малко по малко започнах да забавям вноските по изплащането на велосипеда.

Разбира се, потърсиха ме от колекторска агенция ЕОС Матрикс, за да ми напомнят, че имам поет ангажимент и трябва да го изпълня. Но на практика служителката беше доста любезна, подходи с разбиране и детайлно се запозна с причините за моето забавяне. След това ми предложи приемлив вариант за месечни вноски, благодарение на което успях да организирам личните си финанси и продължих редовно да изплащам велосипеда си.

Така две на пръв поглед напълно несъвместими неща като колекторска компания ЕОС Матрикс и моя любим велосипед, се срещнаха, за да ми покажат правилния начин на планиране на семейния бюджет.