В края на отоплителния сезон е време да ви споделя за новостта, която направих у дома. Отне ми много къртене и време, както и не малко финанси, за да се изгради подово отопление. Към момента стаите ни са с 10 см по-ниски и струваше ли си това усилие?

Отговорът ми определено е ДА, защото сметките ни намаляха почти двойно. Каква е причината и защо си заслужава и вие да го направите – споделям ви няколко предимства.

Ефективност: Подовото отопление е една от най-ефективните технологии за отопление, тъй като нагрява директно слоя от стаята, където се намират хората, вместо да загрява първо въздуха. Така променя цялостното усещане за топлина.

Равномерно разпределение на топлината: Системите за подово отопление разпределят топлината еднакво по цялата стая, което прави възможно да се запази постоянна температура навсякъде.

Безшумност: Системите не издава никакъв шум, тъй като няма въздух, който да се движи през въздушни канали.

По-чист въздух: Тъй като няма въздушни канали, които да разнасят прах и други частици из пространството у дома, подовото отопление спомага за подобряване на качеството на въздуха в стаята.

По-малки разходи за отопление: Подовото отопление изисква по-малко енергия, за да поддържа една и съща температура, отколкото традиционните системи. Причината я споменах още в първата полза.

Удобство: Подовото отопление не заема място в стаята, както например радиаторите или климатиците. То позволява поставяне на мебели на всяка част от пода и не ограничава.

Подходящо за всички видове подови настилки: То може да бъде изградено под всички видове подови настилки, включително керамични плочки или ламинат. Единствено трябва да се избягва естественото дърво.

Лесна поддръжка: Подовото отопление не изисква почти никаква поддръжка след инсталацията си, а само профилактично почистване на тръбите чрез препарат. А това го прави по-икономично и удобно за домакинството.