tablet

Да си купя ли таблет, или да не си купя? Това е въпросът…

Аз самият също се чудя как да постъпя. Клоня ту към да, ту към не. От една страна, имам що годе читав лаптоп, който ми върши работа. Преди няколко месеца си купих и нов смартфон, който е с пъти по-добър от предишния ми и с 2 инча по-голям дисплей. На практика тези две устройства са ми достатъчни, но пък и един таблет не би ми бил излишен в определени ситуации… но пък не е от най-евтините неща, които да си позволя.

Дилемата е голяма и знам, че и други хора я изпитват на собствен гръб. Затова реших да ви предоставя въпросника, който си съставих на тема “Да си купя ли таблет, или да не си купя”. Разгледайте го и премислете лично за себе си.

1. За какво ще го използвам? – ако е за работа, то тогава инвестицията е разбираема. Но ако е само за до го притежавате и да си проверявате профилите в социалните мрежи, мисля, че и смартфонът е достатъчен.

2. Какви са му характеристиките? – тук гледаме рам, хард, процесор, батерия и т.н. Съпоставете всички характеристики на един таблет, както и цената на това устройство и ги съпоставете с тези на компютър за същата сума. Струва ли си?

3. Защо го искате? – ако е само защото хората около вас притежават таблет, то още от сега ви налагам Вето. Не давайте пари за нещо, с което само да си избивате комплексите. По-добре си дайте парите за нещо, което ще е по-ценно специално за вас.

Leave a Reply