Хората са различни, с разнообразни интереси и хобита и точно това прави света цветен и интересен. Когато говорим за хобита – могат да се намерят всякакви “странни”, интересни, забавни, образователни, екстремни, тонизиращи, спортни и прочие.

Моите хобита през годините естествено се изменяха и колкото повече пораствах, толкова по-екстремни ставаха.

В началото на моя съзнателен живот събирах марки, лепенки от дъвки (обикновено с колички, различни актуални детски филмчета и т.н). Събирах и джаменки, въпреки че никой от моите приятели не знаеше как се играе. Но на мен ми беше хубаво да притежавам тези красиви стъклени топчета и да си играя сам с тях.

Събирах и монети. Най-често вече изоставени стари монети излезли от обръщение, за които ми беше интересно да следя годината на тяхното издаване. И тъй като бях малък всяка година ми се струваше изключително далечна, а монетата – изключително ценна.

Тази ми страст премина в събиране на книжни пари. Естествено само от българските левове, но понеже растях в едно такова особено време, трябва да ви призная, че се смениха сигурно 4 различни вида на банкнотите ни. Изключително интересно за мен.

С течение на годините много се запалих по карането на ролери. Това беше едно от любимите ми занимания в свободното време, а колкото повече пораствах, толкова по-разнообразни и екстремни трикове прилагах с тях. Последва и каране на колело, разбира се по рампи и гористи местности, а то от своя страна някак логично премина в каране на мотор.

Екстремните интереси и хобита значително ги ограничих след като създадох семейство и имам деца и то не защото някой ми е казал да го направя, а защото взе да ме хваща повече страх. А то най-вероятно, защото на подсъзнателно ниво вече знаеш, че има и други хора, които разчитат на теб.