ovceПонякога не мога да заспя до късно през нощта. Въртя се в леглото и броя овчици. Мислех, че това се случва, след като съм се ядосал или развълнувал за нещо. Да, но на няколко пъти засичам, че няма такава връзка. Ужасно е да не можеш да заспиш, а да знаеш че на другия ден ще трябва да ставаш рано. Понякога имаш важна работа и трябва да си свеж, и в кондиция.

След като си прекарал безсънна вечер обаче, няма как това да стане. На сутринта се чувстваш като увехнала маруля. За да подобря състоянието си, взимам душ и пия силно кафе. Но понякога и това не помага. Реших да се посъветвам с приятел, който има такъв проблем.

Той ми обясни какви не толкова сложни процедури изпълнява, за да може да заспи по-лесно. Вечер си взема горещ душ. След това изключва телевизора и компютъра. Настанява се в удобно кресло и започва да чете някоя приятна книга. Така очите и организма се уморяват. Всяка вечер спазва един и същи час на лягане, като той задължително е преди полунощ. Важна за съня е и храната, която се поема. Всички знаем, че трябва да се храним два часа преди да заспим и то с по-лека храна.

Най- добре ще е ако вечеряме не по-късно от 20.00 часа. Избягвайте и употребата на енергийни  и кофеиносъдържащи напитки вечер. Не пийте газирани напитки преди сън, тъй като ще се налага честата употреба на тоалетната. Това са правилата, които вече и аз спазвам. Да Ви призная, че има голям ефект – ако имате подобен проблем пробвайте.

Leave a Reply