Морните жеги са вече факт, а с тях и непреодолимото желание във всеки удобен и свободен момент да се спасим от жаркото слънце, което почти разтапя градския асфалт и души работните ни делнични души. Повечето от Вас моментално се досещат за морето, прохладния бриз, разхладителните аперитиви и изобщо онова чувство на душевна хармония и безгрижие, с което ни заразява морската ивица. Само че в най-големите горещини, Балканът „пази своите тайни“, а аз Ви споделям моите: спокойна и тонизираща почивка в някои от многобройните хотели близо до Велинград.

ruminika_

От личен опит мога да споделя, че комплексите предлагат всичко необходимо за работещия човек, решил да релаксира сред планината, възползвайки се от удобствата на съвремието, потапяйки се същевременно в битовата атмосфера на историята.

Подобни кътчета имат собствена атмосфера и човек наистина забравя на кого трябва да се обади, какво трябва да свърши през идната седмица, кога е вноската по ипотечния кредит и пр. Персоналът е изключително гостоприемен и вежлив, кухнята ви кара да съжалите, че не сте си вкъщи и не може звучно да си оближете пръстите, а басейнът допълва картината за летен оазис.

Природата в околността също пленява с безкрайна шир, приказни гледки, спокойствие, пейзажност. Ако търсите уединение и наистина искате да си починете, далеч от светската суета и поза, тук е отличното място за Вас.

Аз се преродих след 3 дни глезене там. 🙂

Leave a Reply