5-teas

Всички знаят за многобройните полезни свойства на чайовете. Пият се за здраве – добър тонус, добро храносмилане, успокояване на нервната система, кожни наранявания, прочистване, стомашно-чревен дискомфорт, красота и други.

Но според мен всички тези хора изпускат най-важното. Чай се пие, за да затоплиш душата си и да имаш по-добро настроение. За да ви го докажа, ще ви изброя 5 чая, при консумирането на които ще се почувствате олекнали и щастливи.

1. Маточина – освен че има невероятен аромат, който изпълва сетивата, свежите листа от маточина са чудесен избор през топлите летни следобеди. Чай през лятото? – ще възкликнете може би вие. А защо не? Топлата напитка всъщност разхлажда. След това ще се почувствате ободрени и ще се усмихвате повече.

2. Мурсалски чай – всеизвестно е, че мурсалксият чай повишава половата потентност. Билката се използва като естествен афродизиак. Е, какво по-голямо щастие от това? 😉

3. Роза и лавандула – чаят от листа на роза и лавандула е препоръчителен за консумация преди сън. Ароматът действа успокояващо и притъпява сетивата, както става точно преди лягане. Мускулите се отпускат и това дава усещането за радост, хармония, спокойствие и мир.

4. Черен чай – успешно замества кафето и какаото. Има същото ободряващо действие. Дава сила и енергия. След него летите в облаците, повдигате планини, борите се с дракони, защото съзнанието ви е будно да постигнете големи неща и започвате да виждате малките детайли в ежедневието си.

5. Чай от ябълка, портокал и канела – смеската от тонизиращи и сладки плодове и подправки е много разпространена на Запад. Може да се каже, че чаят е за ценители. Носи щастие особено през зимните месеци, когато сгрява и придава уют.

И така, приятели, изборът на чай е изцяло във вашите ръце. Щастието също.

Leave a Reply