Пролетта е един от любимите сезони на повечето хора. Той предхожда лятото и носи със себе си топлина, за която отдавна сме копнели през зимата. Слънцето свети по-дълго, а лъчите му докосват с тази мека топлина, която ни гали нежно по лицето и ни стопля отвътре. Ароматът й е повече от прекрасен. Дръвчетата се разлистват и цъфтят в приказни цветове и разнасят благоуханието на новия живот. Но това не е единствената причина, поради която пролетта се смята за сезонът на живота.

В миналото, когато жените са планирали кога да забременеят особено са предпочитали да заченат так, че да могат да родят през пролетните месеци. Причината била повече от практична, тъй като през лятото много по-лесно се гледа бебе, защото може да се изкарва на дълги разходки, а денят е по-дълъг и предполага повече енергия и време за майката да свикне с новия си график и този на своето дете.

Смятало се е, че ако се роди детето през топлите месеци има много по-голяма вероятност то да оцелее и да не се разболее от някой опасен вирус през студените зимни месеци. Разбира се това се е случвало във времена, в които обстановката навън е влияела особено много на бъдещото поколение, а медицината е не е била толкова развита. Но това е допринесло да факта пролетта да се смята за сезонът на живота. Защото всичко се буди за нов живот, разцъфва и очарова с благоухание и красота.

Leave a Reply