Лятото дойде повече от прекрасно. Топло с аромат на мента и усмивки. Време е да стягаме багажа и да отпътуваме към солените брегове на някое море, без значение кое е то. Нямам търпение да се опъна на мекия нагорещен пясък, да се отпусна под галещите лъчи на слънцето и да чувам морето как шумоли нежно в краката ми. Когато ми стане топло да отида да се разхладя във водата. Да пия по цял ден биричка или мента и да се наслаждавам на топлината и хубавото време, вкусната и прясна риба и прекрасния аромат на йодни пари сутрин, когато тичам по брега на морето.

Това е едно от любимите периоди от годината, в които обичам да се наслаждавам пълноценно на всеки миг защото те ме греят през следващите студени и неприятни месеци. И ако си бърборим за летни изживявания особено много бих предпочел да прекарам морето на палатки.

По този начин успявам напълно да се откъсна от света в който по принцип живея. Забързания град, с всичкия шум и напрегнато общуване; трафик и свирещи клаксони… все едно някой ще успее да успее да хвръкне и да направи място на тези, които така са се изнервили, че не могат да изчакат 5 минути на светофара.

Море на палатки е като ваканция в сънищата. Светът е светъл, топъл, спокоен, различен, изпълнен с благоуханието на морския бриз.

Leave a Reply